Упознајте мишљења о бакарним лонцима
Ко воли кување зна да у кухињи нема ничег важнијег од висококвалитетног алата са којим можете припремити фантастична јела.
Због тога већ неколико деценија уживају непоколебљиву популарност бакарни лонци. Појављују се у свакој професионалној кухињи, у сваком кулинарском филму и на свим фотографијама које рекламирају најбоље ресторане светске класе.
Зашто стручњаци воле бакарне посуде?
Сваки кувар доброг ресторана зна да је бакар јединствен и веома ефикасан материјал када је у питању проводљивост топлоте. Чак и након вађења хране, одржава температуру релативно дуго. И ово је једно од својстава зашто свесни потрошачи воле бакар! Друго важно и ретко дискутовано питање је равномерна расподела топлоте. То значи да се обрађена храна загрева на исти ниво са свих страна.
Дакле, то је фантастичан материјал и одличан проводник. Али бакарни лонци имају много више да понуде својим љубавницима. Па хајде да их ближе погледамо! Кључни елемент је потпуна контрола температуре на шпорету. То добро знају мајстори кувања, због чега користе најквалитетније бакарне посуде.
Заборавите на лепљење хране!
Производе од других материјала је тешко укротити, па се њима тешко руковати. Штавише, када кува на специјализован начин, он често повећава или смањује гас. И то није случај са свим материјалима. Ова важна карактеристика, између осталог, значи да се ништа не може залепити за бакарни тигањ. Уједначеност и расподела топлоте ће обезбедити да се храна уопште не лепи.
Непотребно је рећи да практично не користи масти. Ово је још један позитиван аспект употребе бакарног посуђа. Ако нешто пржите и упркос уљу у тигању, храна гори или се лепи. Ово је природна ствар са температурним флуктуацијама. Управо њена промена изазива такве непријатне ефекте…
Пишем о луксузу, али свако ко купи престижан производ размишља бар мало о уштеди. Лонци од бакра трају генерацијама и о томе не морам да пишем. Али колико је важна уштеда енергије коју ови производи имају. Бакар је један од енергетски најефикаснијих метала, па обратите пажњу на ове веома важне карактеристике.
Бакарне посуде немају никакав мирис нити супстанце које би на било који начин могле да реагују са разним врстама сосева и меса.
На овај начин, без обзира које јело одлучите да кувате, не морате да бринете о његовом укусу. Кажу да су бакарне посуде намењене само професионалцима. Ово је потпуно нетачно. То је као да кажете да су Лабутинове високе потпетице дизајниране само за моделе.
Бакарне посуде – само позитивна мишљења!
Неко воли да кува, цени луксуз и удобност кувања без опекотина и непријатних мириса, бакарне посуде биће за њега невероватно важан поклон. Чак и ако нисте мајстор кувања, вреди опремити своју кухињу сетом који ће вам омогућити да своје кулинарско умеће подигнете на сасвим другачији, виши ниво. Што боље користимо алате приликом обављања дате активности, то је бољи утицај на крајњи резултат, односно у овом случају – јело.
Ово је луксуз који пружа бренд Руффони, који већ генерацијама ручно прави дивне и ексклузивне бакарне посуде. Понуду ове изванредне производње можемо видети у радњи Луксузни производи. Упознали смо се пре много година на једном сајму. А кад сам видео ове кулинарске радове – рекао сам ово је бабе! Наравно, већина лонаца је слична једни другима, али не Руффони…
Чак и ако не кувате, они ће мирисати на Цханел! Довољно је да стоје у трпезарији или кухињи, савршено ће се уклопити у мајсторски стил. Ово је нарушена конвенција која је позајмљена из прошлих епоха. Подсећа ме на добра стара времена када су се јела припремала у правом металном посуђу, еххх.
Напоменућу да већина њих ”заковано” ‘ лонци су машински направљене посуде. Ово раде роботи и нема много везе са ручним радом. Ивице морају бити мало неравне и таласасте, јер је ово дело мајстора. Невероватно је како људи наседају на такве безобразне трикове. Цена је ту свакако примарна одредница, па се потрошачи сами заваравају…
У реду, Руффони већ годинама одушевљава своје фанове и нема потребе да се овде много говори. За мене је највеће откриће које лонац може бити СЕКСИ је дизајн поклопаца. Нигде другде нисам видео овако направљене фигуре од поврћа које украшавају горње делове бакарних посуда. Ово је потпуно лудило и знам да наши клијенти посебно воле моделе са таквим додацима.
По мом мишљењу, изгледају помало италијанско керамике декоративни дизајн који се вековима диви широм света. то је несумњиво најтоплије место на свету, где се стиче прави престиж.
Ако имате високе кулинарске аспирације и кулинарски сте блогер, препоручујемо куповину бакарних лонаца. Није без разлога да сви најбољи кувари на свету бирају бакарне посуде, а не, на пример, тефлонске. Ове последње су, упркос одличној медијској кампањи, просечно доброг квалитета и временом се видљиво троше, што значајно утиче на квалитет припремљених јела.
Једноставност чишћења бакарних лонаца
Одржавање бакарних лонаца такође није захтевно (што је случај са тефлонским лонцима, које је потребно прати и брисати на посебан начин како би се избегло прекомерно хабање тефлона).
Бакарне посуде, пак, одликују се великом издржљивошћу и чврстоћом, захваљујући којој ће посуђе које кувате бити једнако добро и након 20 година коришћења ове врсте лонаца. Осим ако у међувремену не постанете изванредан кувар, онда ће се, наравно, квалитет јела значајно повећати.
За разлику од свих других врста, бакарни лонци се неће истрошити нити оштетити.
Бакарне посуде и њихова позитивна мишљења су само предности
Једна од најважнијих карактеристика премиум и супер премиум производа је дуговечност. Произвођачи су то схватили, због чега углавном користе висококвалитетне материјале. На крају, они пружају велику радост употребе и служе генерацијама.
Ако ово не видите, узалуд тражите квалитет. Гаранција доброг производа кошта, али овде је уштеда кратког века. Ниједан произвођач који поштује себе неће произвести бакарни лонац по ниској цени. Лично препоручујем углавном ручно рађену робу, тако да је цена овде одлучујући фактор. И да ли ће то бити производ? из Португала, Италије и Немачке. Сви данас рачунају трошкове и морају да уложе много труда у производњу.
Моји клијенти купују појединачне комаде бакарног прибора за кување, а затим полако бирају друге комаде. Иако има и оних који купују читаве комплете одједном. Нема журбе, па ако желите да видите шта све могу да ураде луксузне бакарне посуде, можемо послати једну од њих на тестирање! Нема проблема:)
Волим добру храну, али не и купање у уљу. Тако да знате о чему причам, мислим да нисам сам на овој теми. Бакар је бакар и ништа то неће променити.
Ок, ако желиш да пробаш бакарне посуде, напиши – мицхал@лукурипродуцтс.пл
Оставите коментар